Operatie laparoscopica asistata robotic

Dr.mateiDragii noştri, ne-am decis să vă răsplătim curiozitatea şi să reluăm seria de postări “Din culisele MedLife”.
Ştim că viaţa din sălile de operaţie vi se pare extrem de interesantă, aşa că astăzi venim cu un nou episod din cadrul Life Memorial Hospital.
Astfel, Dr. Gabriel Matei, medic specialist chirurgie generală, a avut ocazia să testeze, în premieră în România, un aparat ultraperformant în domeniul chirurgiei laparoscopice: sistemul robotic de endoscopie ViKY.
Acesta a făcut ca operaţia de îndepărtare a vezicii biliare (colecistectomie, operatie fiere) să semene cu un joc pe calculator, în care medicul, cu ajutorul unui microfon montat în jurul urechii, îi poate comanda verbal robotului manevrele pe care să le facă în cavitatea abdominală a pacientului.
Robotul se mişcă automat şi roteşte camera de filmat astfel încât chirurgul să aibă o vizibilitate cât mai bună. Cu ajutorul acestui aparat performant, medicii pot efectua singuri intervenţii chirurgicale, fără a mai fi nevoie de încă o persoană care să manevreze camera de filmat.
Dupa aproximativ o oră în care ViKY a ascultat comenzile chirurgului, operaţia a fost finalizata cu succes!

ViKY® ajută chirurgul în procedurile laparoscopice prin manipularea și dirijarea endoscopului si prin manipularea și poziționarea manipulatorului uterin în chirurgia ginecologică.
Chirurgii pot beneficia de avantajele chirurgiei asistate robotic păstrând, în același timp, controlul total asupra procedurii chirurgicale.

Articol preluat MedLife, Dr. Gabriel MATEI – chirurgie generala

6,998 total views, 2 views today

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*